Top 20 General science quiz Interesting science questions

In this article we discribed about Top 20 General science quiz Interesting science questions Increase the knowledge of your brain and check your memory power.

Top 20 General science quiz Interesting science questions

1.Who is known as father of Biolagy?

  • Aristotle
  • Lamark
  • Darwin
  • Purkenja

Answer:Aristotle

2. Scientists who is known as father of Botany ?

  • Aristotle
  • Darwin
  • Theophrastus
  • Linneus

Answer:Theophrastus

3.The term biolagy is coined by

  • Aristotle
  • Darwin
  • Lamark
  • Lamark and Treviranus

Answer:Lamark and Treviranus

4.Who is known as father of Zoology ?

  • Darwin
  • Aristotle
  • Lamark
  • Linneus

Answer:Aristotle

5. Basic unit of classification is :

  • Genus
  • Family
  • Species
  • Order

Answer:Genus

6. Total number of bone found in man:-

  • 206
  • 306
  • 406
  • 602

Answer:206

7.Total number of bone found in Child:

  • 200
  • 206
  • 300
  • 306

Answer:300

8. Number of bone found in skull:-

  • 1
  • 5
  • 8
  • 6

Answer:8

9.Pair of rips found in man:

  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Answer:12

10. Strongest bone of body is found in:-

  • Jaw
  • Thigh
  • Neck
  • Shoulder

Answer:Jaw

11. Smallest bone of human body is :

  • Nails
  • Fibula
  • Stapes
  • Nose

Answer:Stapes

12. Energy is stored in liver and muscles in the form of :

  • fat
  • Protein
  • Carbohydrates
  • Glycogen

Answer:Glycogen

13. Longest bone found in man :-

  • Stapes
  • Fibula
  • Tibia
  • Femur

Answer:Femur

14.Bone found in leg of man is

  • Porous
  • Hollow
  • Solid
  • None of these

Answer:Hollow

15.The bone tibia is found in:-

  • Skull
  • leg
  • Arm
  • Mouth

Answer:leg

16.How many teeth in man comes out twice :-

  • 20
  • 22
  • 30
  • 32

Answer:20

17.Bone of man become weak in old age to :-

  • Deficiencies of Iodine
  • Deficiencies of Iron
  • Deficiencies of Calcium
  • Deficiencies of cobalt

Answer:Deficiencies of Calcium

18. Digestion is started in man from:-

  • Stomach
  • Rectum
  • Mouth
  • Intestine

Answer:Mouth

19.Which of the following not a part of the digestive system ?

  • Small intestine
  • Larg intestine
  • Pancreas
  • Vacoule

Answer:Vacoule

20.Bone join with muscles with the help of:-

  • Ligament
  • Tendon
  • Small musles
  • Cartilage

Answer:Tendon

38 chemistry quiz 2021

x
error: Content is protected !!