science Gk Biolagy-Zoology quations with answers

In this article we discribed about science Gk Biolagy-Zoology quations with answers,help to improve the knowledge of the mind.

We are discussing today inside (Anatomy)the body of the animal quiz.

science Gk Biolagy-Zoology quations with answers

1.what is the life span of Red blood cell (RBC)

  • 130 days
  • 160 day
  • 120 day
  • 140 days

Answer:120 days 

2.How much ribs in human body is present?

  • 23
  • 56
  • 24
  • 36

Answer:24

3.which is the smallest flightless bird?

  • kiwi
  • Penguin
  • Ostrich
  • parrot

Answer:Kiwi

4.Which is the Vertibrates that has two chamberd heart?

  • Fish
  • Snake
  • Bluewale
  • Crocodile

Answer:Fish

5.what is the life span of white blood cell ( WBC)

  • 2-7 days
  • 2-15 days
  • 2-13 days
  • 2-14 days

Answer:2-15 days

6. Number of muscle in human body ?

  • 639
  • 369
  • 658
  • 856

Answer:639

7. Largest cell in human body ?

  • Nerve cell
  • Skin
  • Speen
  • None of these

Answer:Nerve cell

8.which is the largest human cell ?

  • Liver
  • Skin
  • spleen
  • Ovum

Answer:Ovum

9.what is physical phase of life is called ?

  • protoplasm
  • cytoplasm
  • Organalls
  • None of this

Answer:Protoplasm

10.which animal never drink water in entire life

  • Rat
  • Kangaroo rat
  • cat
  • None of this

Answer:kangaroo rat

11.which of the following is the ‘ master gland’ ?

  • Thymus gland
  • Pancreas
  • Pineal
  • Pituitary gland

Answer:Pituitary gland

12.Hormones are produced by

  • Endocrine glands
  • Pituitary glands
  • Hypothalamus gland
  • None of these

Answer:Endocrine glands

13.Saurology is the study of

  • Mosquitoes
  • Snake
  • Lizards
  • Cockroach

Answer:Lizards

14.what is the full form of ADH?

  • Anti Diuretic harmone
  • Adhesive Diuretic harmone
  • Acidic Diuretic harmone
  • Adenosine Diuretic harmone

Answer:Anti Diuretic harmone

15.what is normal value of blood sugar in the body?

  • 80 to120g
  • 80to140g
  • 80to150g
  • 80to100g

Answer:80to120 g

16.which is largest blood vessels in the body?

  • Alveoli
  • Artery
  • Aorta
  • vein

Answer:Aorta

17.which of the following carries in pure blood ?

  • Pulmonary artery
  • Pulmonary vein
  • Alveoli
  • Aorta

Answer:Pulmonary artery

18.Who had performed the world’s first heart transplant?

  • Dr.Venugopal
  • willium harvey
  • Christian Bernard
  • None of these

Answer:Christian Bernard

19.which of the following is not an allatrope of Carbon?

  • Diamond
  • Graphite
  • Glass
  • All of these

Answer:Glass

BSC third year industrial microbiology model question Paper

x
error: Content is protected !!